- 50 g cukraus pudros
- 30 g sviesto
- 3 kiaušiniai
- 5 šaukštai grietinės
- 1 v. š. spirito
- 300 - 500 g miltų
- 300 ml aliejaus
Ištirpiname sviestą, įdedame cukraus pudrą, kiaušinius, grietinę ir ipilame spirito. Viską gerai išmaišome. Dedame miltus, jų reikia tiek, kad tešla neliptų prie rankų. Išminkytą tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir 30 min. dedame į šaldytuvą, kad tešla sustingtų. Po to iškočiojame 5 mm storio lakštais, su peiliu supjaustome 3 cm pločio juosteles. Į juostelės vidurį šiek tiek įpjauname, kad būtų galima pernerti kilputę. Verdame įkaitintame aliejuje, kol pasidaro gražios rusvos spalvos. Atšalusius žagarėlius pabarstome cukraus pudra :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą