2012 m. sausio 11 d., trečiadienis

Kepti varškėčiai

- 1 kg varškės
- 3 kiaušiniai
- 2 v. š. grietinės
- 1 a. š. vanilinio cukrus
- 150 g cukraus
- pusę šaukštelio cinamono
- 200 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- džiuvėsėlių kepimui

Ištriname varškę, kiaušinius, grietinę, vanilinį cukrų ir paprastą cukrų. Įdedame cinamono. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir  įmaišome į varškės, kiaušinių ir cukraus masę. Jei visiškai neįmanoma pagaminti rutuliukų, įdedame dar šiek tiek miltų.

Gaminame nedidelius rutuliukus, kuriuos apvoliojame džiuvėsėliuose ir šiek tiek paspaudžiame, kad gautųsi nedidelis blynukas, kepame aliejuje, kol taps gražios auksinės spalvos. Skaniausia šiuos varškėčius valgyti su šiokiu tokiu padažėliu, kurį labai lengva pasidaryti, tiesiog  grietinę sumaišome su šiek tiek cukraus :))) Štai ir viskas, puiki  žiemos vakaro vakarienė ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą