Obuolių pagrindui:
- 5 rūgštoki obuoliai
- 2 a.š. cinamono
- 2 v. š. cukraus
Trupiniams:
- 100 g sviesto
- 100 g miltų
- 2 v. š. avižinių dribsnių
- 3 v. š. cukraus
- jei patinka cinamono
Gaminame pagrindą. Nulupame obuoliukus ir supjaustome griežinėliais. Indą, kuriame kepsime pyragą ištepame su sviestu ir gražiai išdėliojame obuolius. Ant jų pabarstome cinamono cukraus. Įdedame į orkaitę ir leidžiame obuoliams suminkštėti. Kol jie mėgaujasi šiluma, gaminame trupinius. Sviestą išimtą iš šaldytuvo supjaustome gabalėliais ir užpilame miltais, cukrumi, avižiniais dribsniais ir cinamonu. Ir galiausiai su rankomis viską suminkome, sužnaibome, kad gautųsi trupiniai. Įšimame iš orkaitės obuolius ir ant jų trupiname trupinių patalą. Kepame apie gerą pusvalandį ir patiekiame su vaniliniais ledais :)) Geriausia šį pyragą valgyti dar karštą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą