2012 m. sausio 13 d., penktadienis

Prancūziškai prancūziška trinta svogūnų sriuba

- 5 svogūnai
- 50 g sviesto
- 2 skiltelės česnako
- 1 a. š. čiobrelių
- 2 lauro lapeliai
- sūrio
- 3 v. š. grietinėlės
- daržovių arba vištienos sultinio


Svogūnus nulupame ir supjaustome griežinėliais. Svogūnus kepiname svieste, idedame per pusę perpjautas česnako sklilteles, įdedame čiobrelio. Viską kepiname, kol svogūnai gražiai pagels. Tada užpilame vandens tiek, kad apsemtų svogūnus ir idedame sultinio bei lauro lapelius. Viską verdame apie 15 minučių. Išimame lauro lapelius ir su ,,blenderiu" viską sutriname. Ipilame grietinėlės, jei sriuba tirštoka jos galima įpilti ir daugiau, nei tris valgomuosius šaukštus. Sriubą patiekiame su užbarstytu tarkuotu sūriu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą