- 800 g jautienos
- 2 v. š. miltų
- sultinio
- 1 žalia paprika
- 1 raudona paprika
- 1 svogūnas
- 1 morka
- 2 lauro lapeliai
- 2 skiltelės česnako
Jautienos marinatui:
- 3 v. š. majonezo
- 1 a. š. garstyčių
- pipirų
- čiobrelių
- druskos
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 v. š. citrinos sulčių
- 1 a. š. medaus
Jautieną supjaustome kubeliais, užpilame marinatą ( visus marinatui išvardintus ingredientus išmaišome ir gauname marinatą ) ir sumaišome. Geriausia, kad jautiena galėtų pasimarinuoti per naktį. Į pasimarinavusią jautieną įdedame miltų, išmaišome ir kepame alyvuogių aliejuje. Kai mėsa šiek apkepa, įpilame vandens tiek, kad apsemtų mėsą ir idedame sultinio. Paprikas supjaustome juostelemis, morką stambiai sutarkuojame, česnaką supjaustome į keturias dalis ir dedame į mėsą. Svogūną galima supjaustyti griežinėliais, bet aš šį kartą jį sutarkavau. Įdedame lauro lapelius. Viską troskiname 30 min. Būtina dažnai maišyti, nes dėl miltų padažas gaunasi gan tirštokas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą