2012 m. birželio 7 d., ketvirtadienis

Orkaitėje kepti maltinukai

              Reikia:
  • 600 g kiaulienos faršo
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 valg. šaukštai majonezo
  • 2 valg. šaukštai džiuvėsėlių
  • 1 kiaušinis
  • čiobrelių
  • pipirų
  • druskos

             Padažui:

  • 3 valg. šaukštai grietinės
  • pusę stiklinės karšto vandens
  • sultinio
  • pipirų
  • krapų
Į kiaulienos faršą įtarkuojame česnaką, įdedame majonezo, džiuvesėlių, kiaušinį ir prieskonius. Viską gerai išminkome.
Karštame vandenyje ištirpiname sultinį ( jo daug nereikia, nes bus sūru). Įmaišome grietinę ir sudedame prieskonius.
Imame indą, kuriame kepsime maltinukus, į jį ipilame šiek tiek vandens, iklojame folija ( ji turi atrodyti kaip laivelis ant vandens :) ). Įpilame paruoštą padažą ir formuojame maltinukus, tokius kaip pavaizduoti nuotraukoje.


Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą